Yvonne Oosterholt

Mediamiek Healer, Meditatie en Yoga docente, Reconnection en Reiki Master

Stilte Retraite en eindejaars yoga, meditatie 5-daagse

In 2024 organiseert Yvonne een zomer Stilte Retraite in mei. De week wordt gehouden in een accommodatie bij natuurgebied ‘de Kalmthoutse heide’ in België.

Om het jaar 2024 af te sluiten organiseert Yvonne weer een eindejaars 5-daagse met elke dag Yoga, Meditatie en een klankschalen sessie, in de meditatieruimte in Aduard.

Retraite Plaats StartDatum EindDatum
Stilte Retraite mei 2024 Kalmthout (België) vr 24 mei vr 31 mei
Eindejaars yoga en meditatie 5-daagse Aduard vr 27 dec di 31 dec

Wat is een stilte retraite ?

Een retraite laat je ervaren hoe het is om in het Hier en Nu te leven en de stilte toe te laten. Om je te helpen de rust en stilte toe te laten, zijn er de dagelijkse Yoga en Meditatie lessen. Meditatie brengt je dichter bij jezelf en het geeft helderheid door de rust die je een gegeven moment van binnenuit ervaart. Yoga maakt de verbinding tussen je lichaam en je geest. Het brengt beiden in balans. Evenwichtigheid en rust zullen door de vloeiende Yoga en rustgevende ademhalingsoefeningen aangewakkerd worden.

Maaltijden
Er is dagelijks een gezamenlijke warme maaltijd, veganistisch en zoveel mogelijk biologisch. De maaltijden zijn ook geschikt voor degenen die zoveel mogelijk via Prana leven. De maaltijden worden kllaargemaakt door een ervaren kok. Zo zorgen we naast goede voeding voor de geest, ook voor goede voeding voor het lichaam.

Tijd voor jezelf
Er is voldoende tijd voor jezelf, bijvoorbeeld om te rusten, te wandelen of te lezen. In de middag is er een persoonlijk gesprek met Yvonne. Hierin kun je delen hoe het met je is, vragen stellen of om advies vragen. Als je met een bepaalde vraag aan de retraite bent begonnen kun je dat dan bespreken. We werken met kleine groepen, er is dus voldoende individuele begeleiding.

Waarom meedoen aan een Stilte Retraite?

Als je jezelf wilt opladen, of je wilt de tijd nemen voor jezelf om tot rust te komen. Het kan zijn dat je hoog sensitief bent en graag wilt bijkomen in een week met weinig prikkels. De retraite is erg geschikt om lichaam en geest in balans te brengen. Door de dagelijkse meditatie en Yoga lessen, de tijd voor jezelf, de heerlijke maaltijden en het dagelijkse persoonlijke (spirituele) consult met Yvonne ga je in de loop van de week merken dat je meer in het moment, meer in het Nu kan zijn. Veel mensen slapen in het begin van de retraite ook meer dan ze gewend zijn, om zo de spanning van het dagelijks leven te verwerken.

Dagelijkse programma
Het dagelijks terugkerende ritme van Yoga lessen, Meditatie lessen, tijd voor jezelf en de maaltijden zorgt voor rust en regelmaat. Het wordt vaak ervaren als een ‘tijdloze’ week. De inzichten van de week kun je na afloop meenemen in je dagelijkse leven.

Aanmelden, meer informatie
Als je wilt kun je je direct aanmelden via het aanmeld formulier. Onderaan de pagina staan de contact gegevens van Yvonne als je meer informatie zou willen.

Retraite dagindeling

Yoga les tijdens de retraite

ochtend
08:00 stilte meditatie met ademhalings oefeningen
09:00 ontbijt, daarna vrije invulling
11:30 yoga en meditatie, bij voorkeur buiten

middag
13:00 lunch, daarna vrije invulling
16:00 gesprekken
17:00 thema (zoals oa. Reiki, Reconnectie, Voetmassage en Shiatsu)

avond
18:30 avondeten
20:30 meditatie, satsang
22:00 avondrust

In het hier en nu zijn

Het geheim van een gelukkig leven is in het hier en nu aanwezig zijn, met volledige acceptatie van ieder moment zoals zich dat aandient. In de stilte retraites krijg je alle gelegenheid om dit te kunnen ervaren.

De Retraites helpen je spanning los te laten. Dat zal leiden tot meer gemoedsrust, heldere gedachten, emotionele evenwichtigheid en lichamelijke balans. De verschillende technieken die worden aangeboden, zorgen ervoor dat iedereen wel een methode vindt die hem raakt.

Stilte Retraite mei 2024 Kalmthout (België),

Yoga met Yvonne tijdens de zomer retraite

Stilte Retraite voor iedereen die verdieping zoekt. Met (Mindfulness) Meditatie, Yoga, Reiki , Reconnectie, schilderen, stilte en rust. De week is een fijne gelegenheid om tot jezelf te komen.

Datum
Bijdrage
Bijdrage voor deze retraite is 795 euro.
Informatie en Opgave

Je kunt je aanmelden voor de stilteretraites via het aanmeld formulier. Meer informatie via info@yvonneoosterholt.nl of via telefoonnummer: 06-44182147. Als je geen vervoer hebt, of niet alleen wilt reizen, kun je contact opnemen met Yvonne. Het is mogelijk om met andere deelnemers mee te rijden.
Hoe je de bijdrage kunt overmaken zie je na inschrijving via het aanmeld formulier. De maaltijden zijn vegan.

Eindejaars yoga en meditatie 5-daagse Aduard, december 2024

De 5-daagse yoga, meditatie en klankschalen in december 2024, zijn bedoeld om het jaar meditatief af te sluiten. Het wordt in Aduard, in de meditatieruimte gegeven.

De avonden zijn in stilte
Met elkaar ontstijgen we de december maand en laten we het afgelopen jaar los. De avonden beginnen met een Yogales, en worden gevolgd door een Meditatie en eindigt met een klankschalensessie.

Ieder jaar is het weer fijn om het jaar zo af te sluiten. De laatste avond is er na afloop thee en eventueel het uitwisselen van ervaringen. Het is elke dag van 18:15 tot 20:00 uur in de week tussen Kerst en Oud en Nieuw.

Datum
Bijdrage
Bijdrage voor deze retraite is 115 euro.
Informatie en Opgave

Je kunt je aanmelden door je naam door te geven. Betaling graag voor aanvang van de intensive. Meer informatie (of opgave) via info@yvonneoosterholt.nl of via telefoon: (06) 44 182 147.
De details over hoe te betalen ontvang je na aanmelden.