Yvonne Oosterholt

Mediamiek Healer, Meditatie en Yoga docente, Reconnection en Reiki Master

Stilteretraites mei en juli 2019

Komend seizoen organiseert Yvonne twee zomer stilteretraite weken. De retraites in mei en juli 2019 worden gehouden in een accomodatie bij natuurgebied ‘de Kalmthoutse heide’ in België.
Aan het eind van het jaar is er een intensive retraite in Aduard.

Retraite Plaats StartDatum EindDatum
Stilte Retraite ( vol) Kalmthout (België) ma 20 mei ma 27 mei
Stilte Retraite (vol) Kalmthout (België) vr 5 jul vr 12 jul
Eindejaars intensive Aduard vr 27 dec di 31 dec

Wat is een stilte retraite ?

Een retraite laat je ervaren hoe het is om in het Hier en Nu te leven en de stilte toe te laten. Om je te helpen de rust en stilte toe te laten, zijn er de dagelijkse Yoga en Meditatie lessen. Meditatie brengt je dichter bij jezelf en het geeft helderheid door de rust die je een gegeven moment van binnenuit ervaart. Yoga maakt de verbinding tussen je lichaam en je geest. Het brengt beiden in balans. Evenwichtigheid en rust zullen door de vloeiende Yoga en rustgevende ademhalingsoefeningen aangewakkerd worden.

Maaltijden
Er is dagelijks een gezamenlijke warme maaltijd, vegetarisch en zoveel mogelijk biologisch. Klaargemaakt door een ervaren kok. Zo zorgen we naast goede voeding voor de geest, voor goede voeding van het lichaam.

Tijd voor jezelf
Er is voldoende tijd voor jezelf, bijvoorbeeld om te rusten, te wandelen of te lezen. In de middag is er een persoonlijk gesprek met Yvonne. Hierin kun je delen hoe het met je is, vragen stellen of om advies vragen. Als je met een bepaalde vraag aan de retraite bent begonnen kun je dat dan bespreken. We werken met kleine groepen, er is dus voldoende individuele begeleiding.

Waarom meedoen aan een Stilte Retraite?

Als je jezelf wilt opladen, of je wilt de tijd nemen voor jezelf om tot rust te komen. Het kan zijn dat je hoog sensitief bent en graag wilt bijkomen in een week met weinig prikkels. De retraite is erg geschikt om lichaam en geest in balans te brengen. Door de dagelijkse meditatie en Yoga lessen, de tijd voor jezelf, de heerlijke maaltijden en het dagelijkse persoonlijke (spirituele) consult met Yvonne ga je in de loop van de week merken dat je meer in het moment, meer in het Nu kan zijn. Veel mensen slapen in het begin van de retraite ook meer dan ze gewend zijn, om zo de spanning van het dagelijks leven te verwerken.

Dagelijkse programma
Het dagelijks terugkerende ritme van Yoga lessen, Meditatie lessen, tijd voor jezelf en de maaltijden zorgt voor rust en regelmaat. Het wordt vaak ervaren als een ‘tijdloze’ week. De inzichten van de week kun je na afloop meenemen in je dagelijkse leven.

Aanmelden, meer informatie
Als je wilt kun je je direct aanmelden via het aanmeld formulier. Onderaan de pagina staan de contact gegevens van Yvonne als je meer informatie zou willen.

Retraite dagindeling

Yoga les tijdens de retraite

ochtend
08:00 stilte meditatie met ademhalings oefeningen
09:00 ontbijt, daarna vrije invulling
11:30 yoga en meditatie, bij voorkeur buiten

middag
13:00 lunch, daarna vrije invulling
16:00 gesprekken
17:00 thema (zoals Reiki, Reconnectie etc.)

avond
18:30 avondeten
20:30 meditatie, satsang
22:00 avondrust

In het hier en nu zijn

Het geheim van een gelukkig leven is in het hier en nu aanwezig zijn, met volledige acceptatie van ieder moment zoals zich dat aandient. In de stilte retraites krijg je alle gelegenheid om dit te kunnen ervaren.

De Retraites helpen je spanning los te laten. Dat zal leiden tot meer gemoedsrust, heldere gedachten, emotionele evenwichtigheid en lichamelijke balans. De verschillende technieken die worden aangeboden, zorgen ervoor dat iedereen wel een methode vindt die hem raakt.

Stilte Retraite ( vol) Kalmthout (België) mei 2019

Yoga met Yvonne

Stilte Retraite voor iedereen die verdieping zoekt. Met (Mindfulness) Meditatie, Yoga, Reiki , Reconnectie, schilderen, stilte en rust. De week is een fijne gelegenheid om tot jezelf te komen.

Datum
Bijdrage
Bijdrage voor deze retraite is 695 euro.
Informatie en Opgave

Je kunt je aanmelden voor de stilteretraites via het aanmeld formulier. Meer informatie via info@yvonneoosterholt.nl of via telefoonnummer: 06-44182147. Als je geen vervoer hebt, of niet alleen wilt reizen, kun je contact opnemen met Yvonne. Het is mogelijk om met andere deelnemers mee te rijden.
Hoe je de bijdrage kunt overmaken zie je na inschrijving via het aanmeld formulier.

Stilte Retraite (vol) Kalmthout (België) 5 t/m 12 juli 2019

Stilte Retraite met Meditatie, Yoga, Reiki, reconnectie, schilderen en rust. Een week om afstand te nemen van de drukte en verplichtingen van ons dagelijks leven.

Datum
Bijdrage
Bijdrage voor deze retraite is 695 euro.
Informatie en Opgave

Je kunt je aanmelden voor de stilteretraites via het aanmeld formulier. Meer informatie via info@yvonneoosterholt.nl of via telefoonnummer: 06-44182147 Als je geen vervoer hebt, of niet alleen wilt reizen, kun je contact opnemen met Yvonne. Het is mogelijk om met andere deelnemers mee te rijden.
Hoe je de bijdrage kunt overmaken zie je na inschrijving via het aanmeld formulier.

Eindejaars intensive Aduard (Nederland), december 2019

De intensive in december 2019 is bedoeld om het jaar meditatief af te sluiten. Bij deze stilte retraite kom je alleen ‘s avonds samen in de meditatie ruimte in Aduard. Met elkaar ontstijgen we de december maand en het loslaten van afgelopen jaar. De avonden beginnen met een yogales gevolgd door klankschalen en een meditatie. De avonden zijn in stilte. Het is elke dag van 18:30 tot 20:30. De laatste avond delen we na afloop de ervaringen met elkaar . Vanaf 18.15 uur staat de deur open.

Datum
Bijdrage
Bijdrage voor deze retraite is 100 euro.
Informatie en Opgave

Je kunt je aanmelden via het intensive aanmeld formulier. Betaling graag voor aanvang van de intensive of contant op de eerste dag. Meer informatie (of opgave) via info@yvonneoosterholt.nl of via telefoon: (06)44182147 . Betaling op rekeningnummer (op aanvraag) t.n.v. Y.E.M. Oosterholt ovv ‘Intensive december’.